Dating app Happn zit Tinder op de hielen in Nederland

happnDe Franse dating app Happn zet grote stappen vooruit in Nederland. Het bedrijf liet vandaag aan gratisdatingtips.nl weten er al meer dan 600.000 geregistreerde gebruikers in Nederland zijn. Het lijkt erop dat Tinder niet meer het alleenrecht op de Nederlandse single heeft; Happn is “happening”.

Wat is Happn ook alweer?
Happn is een app waarmee je wordt gematcht met leden die bij je in de buurt zijn geweest, in een straal van 250 meter. Zit er iemand tussen die je bevalt? Dan kun je deze persoon in het geheim liken. Pas als de ander jou ook leuk vindt kun je met elkaar chatten. In dit opzicht wijkt Happn niet af van het merendeel van de populaire dating apps. Waar Happn het onderscheidt maakt is dat je niet kunt swipen.

Voor degenen die Tinder gewend zijn is dit een vreemd gewaarwording; een dating app zonder swipen? Dit komt doordat Happn minder om de foto’s gaat en meer over de persoon achter de foto’s. CEO Rappaport geeft dit duidelijk aan; “We hebben het over een persoon achter de foto. Als je deze zomaar weg kunt gooien met een veeg op het scherm verander je de mens in een object”. Blijkbaar denken veel Nederlanders er precies hetzelfde over nu de app steeds meer singles weet te bereiken.

Wereldwijde groei
Met het toenemende aantal singles dat van de app gebruik maakt is Happn niet alleen in Nederland een partij om rekening mee te houden, maar ook mondiaal zet de groei door. Uit informatie afkomstig van Happn blijkt dat de dating app wereldwijd al 35 miljoen leden heeft. Ter vergelijking, vorig jaar februari waren dit er nog 10 miljoen. Een toename van 25 miljoen leden in anderhalf jaar tijd is waar investeerder op gehoopt hebben. In 2015 kreeg Happn nog een financiële injectie van 14 miljoen dollar dat zich nu eindelijk lijkt uit te betalen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.