Aantal Nederlandse SIM-only Abonnementen Flink Gegroeid

SIM OnlyUit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat het aantal Nederlanders met een SIM-only abonnement de afgelopen jaren is gegroeid. Het aantal mensen dat een een abonnement in combinatie met een smartphone hebben afgesloten is juist met een paar procent gedaald.

Steeds meer mensen kiezen voor een SIM-only abonnement inplaats van een prepaid SIM-kaart. Het aantal SIM-only abonnement gebruikers is in de afgelopen drie jaar namelijk met 12 procent gestegen, naar een totale marktaandeel van 36 procent. Dit gaat vooral ten koste van prepaid- afsluitingen.

Het aantal gekochte prepaid SIM-kaarten en prepaid pakketten met een toestel zijn in de zelfde periode met 9 procent gedaald. De steeds mindere interesse voor prepaid heeft waarschijnlijk te maken met de steeds goedkoper wordende abonnementen.

telecom sim-only onderzoek

Het aantal abonnementen in combinatie met een mobiel blijft vrij stabiel. Zo is de marktaandeel slechts met 3 procent gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van 2012. Met een aandeel van 46 procent is een abonnement met smartphone nog altijd de populairste keuze voor consumenten.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *