Google Lanceert Go-versie Van Google Assistant

Google AssistantGoogle heeft een Go-versie van de Google Assistant geplaatst in de Play Store. Go-versies zijn lichtere alternatieven voor Google’s reguliere apps.

Google heeft vorig jaar speciaal voor smartphones met minder dan 1GB werkgeheugen een minder zware versie van Android geïntroduceerd. De lichtere versie van het besturingssysteem heet Android Go en is voorzien van speciaal aangepaste versies van Google’s apps. Zo is er onder andere een aangepaste versie van de Play Store aanwezig, waarin apps worden aanbevolen die goed werken op budget-smartphones. Android Go is voor het eerst aanwezig in Android Oreo, en zal ook in alle toekomstige Android-versies aanwezig zijn.

In Android Go zijn de volgende apps aanwezig:  Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome en Files Go. Deze apps zijn kleiner en sneller dan de reguliere apps. De Google Assistant Go-app is nu ook te vinden in de Play Store, waardoor de app voortaan voor meer mensen beschikbaar is.

De lite-versie van de Google Assistant is in grote lijnen gelijk aan de reguliere versie van de app. Wel ontbreken er een paar functies. Zo is het bedienen van domotica en het instellen van herinneringen niet mogelijk. Je kunt Google Assistant Go hier downloaden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.