Google Introduceert Fysieke Spraakassistent “Google Home”

Google Home spraakassistent speakerGoogle Home is een spraakbestuurde wifi-speaker die ook fungeert als digitale assistent. Google heeft deze “spraakassistent” gepresenteerd tijdens Googles jaarlijkse Google I/O conferentie.

De witte cilindervormige Google Home beschikt onder andere over een speaker en een microfoon. De onderkant van de Google Home kan door de gebruiker zelf worden aangepast met kleurrijke behuizing. Veel details zijn echter nog niet bekend, omdat Google nog druk bezig is met de ontwikkelingen van het apparaat. Wel is duidelijk dat Google Home nog dit jaar op de markt verschijnt, maar over een adviesprijs heeft Google nog geen uitspraak gedaan.

Google Home functioneert als WiFi-speaker die muziek kan afspelen via diverse muziekstreamingdiensten. Het apparaat werkt ook samen met Google Assistant, Google’s verbeterde spraakassistent. Hierdoor begrijpt Home simpele commando’s en vragen, en weet Home deze ook in een context te plaatsen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te vragen welke film vanavond in de bioscoop draait, waarna je een overzicht krijgt van de films die die dag spelen. Je kan vervolgens direct aangeven dat je een kaartje wil kopen voor een bepaalde film. Het apparaat zal de bestelling plaatsen en een bijbehorden QR-code leveren.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.