VideoLAN Introduceert VLC 3.0 Voor Mobiel En PC

VLCVideoLAN heeft versie 3.0 van de bekende mediaspeler VLC geïntroduceerd. In versie 3.0 van de meeste gebruikte mediaspeler zijn maar liefst 1500 bugs opgelost en een aantal nieuwe functies toegevoegd.

VLC 3.0 is nu te downloaden voor Windows, macOS, Linus, Android, iOS, Android TV, Apple TV en Chrome OS. De hoofdontwikkelaar Jean-Baptiste Kempf heeft tegenover VentureBeat laten weten dat dit het resultaat is van drie jaar vrijwilligerswerk. De laatste grote update werd in februari 2015 uitgebracht.

VLC 3.0 brengt een hoop verbeteringen met zich mee. Zo ondersteunt VLC hardware decoding op alle platformen, voor HD, UHD, 4K en 8K. Er is ondersteuning voor 360-graden video’s, 3D-audio en Chromecast-apparaten toegevoegd. Een ingebouwde engine maakt het mogelijk om ondertitels te genereren in meerdere talen en lettertypes, en VLC belast de CPU en GPU nu relatief weinig.

VLC heeft ook al aangekondigd dat er gewerkt wordt aan een VR-versie van de mediaspeler. Deze zal in april worden geïntroduceerd.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.