“Nieuwe Android-versie Blokkeert Apps Die Camera Op De Achtergrond Gebruiken”

Samsung-Galaxy-Note-8-dual-cameraDe aankomende grote Android-update brengt volgens het laatste nieuws een nieuwe functie met zich mee die goed is voor de privacy van gebruikers. De nieuwe functie zorgt er namelijk voor dat de camera niet op de achtergrond gebruikt kan worden.

Google zal de nieuwe Android-update naar verwachting over een paar weken officieel introduceren. Er duiken nu echter langzaam aan al details op over de update. Volgens XDA Developers is het in de volgende Android-versie zo dat apps die langer op de achtergrond draaien geen toegang meer krijgen tot de CPU. Ook zal de internetverbinding en de toegang tot de camera worden geweigerd.

Tot nu toe hebben applicaties gewoon toegang tot de camera, ook als de app niet actief in gebruik is. Hierdoor hebben applicaties sneller toegang tot de camera zodra de gebruiker de camera nodig heeft. Sommige apps misbruiken deze functie echter. Zo ontdekte ontwikkelaar Szymon Sidor in 2014 dat sommige applicaties herhaaldelijk foto’s maakten en video’s opnamen. De volgende Android-update maakt hier gelukkig een einde aan.

Volgens eerdere berichten kunnen providers in de aankomende versie van Android de signaalsterkte verbergen en bepalen hoe ze die weergeven in de statusbalk. Ook maakt de volgende update Android compatibel met opvouwbare schermen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.