Spotify Aangemeld Voor Beursgang Op Beurs New York

SpotifySpotify heeft zich aangemeld voor notering op de New York Stock Exchange. Het bedrijf zal op de beurs verschijnen onder de naam SPOT.

Spotify wil naar de beurs om bestaande aandelen aan de beurs te registreren. Volgens de documenten die zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission zijn deze aandelen 1 miljard dollar waard. Dit bedrag lijkt echter tijdelijk. Spotify zal het echte bedrag later bekendmaken.

Spotify heeft voor een directe beursgang gekozen, wat vrij ongebruikelijk is. De meeste bedrijven willen met een beursgang geld ophalen bij nieuwe investeerders. Met een directe notering op de beurs hoeft Spotify niet alle toeslagen aan een bank te betalen die gebruikelijk zijn bij een beursgang.

Het bedrijf heeft ook de laatste cijfers bekendgemaakt. Zo telt Spotify nu 159 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen betalen voor de muziek-dienst. In juni 2017 telde het bedrijf nog “slechts” 50 miljoen betalende gebruikers. In 2017 kwam de totale omzet neer op 4,1 miljard euro, met een operationeel verlies van 378 miljoen euro.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.