Instagram Test Nieuwe Functie “Nametags”

InstagramInstagram is momenteel bezig met het testen van een nieuwe functie, genaamd Nametags. Met Nametags kunnen gebruikers eenvoudig andere mensen volgen door een afbeelding te scannen.

Snapchat heeft al sinds 2015 een vergelijkbare functie die we kennen als Snapcode. Het is een traditie van Instagram om alle succesvolle functies na te bouwen, dus nu is het tijd om ook een kopie van Snapcode te introduceren. Met Nametags kunnen gebruikers zelf een tag aanmaken aan de hand van emoji, een AR-selfie of een simpele pagina met verschillende kleuropties. In het midden van de Nametag staat in het groot de gebruikersnaam van het Instagram-account.

Via een QR scanner in je profiel kun je een Nametag scannen met de Instagram Stories-camera. Nametags moet ervoor zorgen dat gebruikers hun Instagram-account makkelijker kunnen delen. De functie is vooral handig voor artiesten, omdat zij de code bijvoorbeeld op posters of merchandise kunnen printen of op sociale media kunnen publiceren.

Een woordvoerder van Instagram heeft laten weten dat ze de functie nog druk aan het testen zijn en dat de testgroep tags nog niet kunnen delen of scannen. Het is nog onduidelijk wanneer de functie zal worden uitgerold.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.