Google’s Gmail Krijgt Zelfvernietigende E-mails

Google GmailGoogle heeft onlangs laten weten dat het bedrijf een nieuw ontwerp voor de webversie van Gmail zal introduceren. Ook komt Google met een aantal nieuwe functies, waaronder het snoozen van e-mails en een verbeterde ‘smart replies’. Techcrunch schrijft nu echter dat Google ook werkt aan zelfvernietigende berichten.

Volgens de bron krijgt Gmail een functie die het mogelijk maakt om e-mails na verloop van tijd onleesbaar te maken. Je kunt de ‘confidential mode’ activeren door op een slot-icoontje te klikken wanneer je een email aan het typen bent.

De ontvanger van een vertrouwelijke e-mail kan de e-mail niet forwarden, kopiëren, downloaden of afdrukken. Ook zal de e-mail na een bepaalde tijd weer verdwijnen. Je kunt aangeven of de e-mail na een week, na een maand of zelfs na enkele jaren moet verdwijnen. Het is zelfs mogelijk om een beveiliging op de e-mail te zetten, waardoor de ontvanger zijn identiteit moet bevestigen via een sms-bericht.

De vernieuwde versie van Gmail zal binnen enkele weken worden uitgerold. Het is onduidelijk of de zelfvernietigende e-mails ook gelijk beschikbaar zijn.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.