Nieuwe Instagram-functie Moet Pesten Tegengaan

Instagram-online-pestenInstagram heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn social media-dienst, waarmee het bedrijf hoopt online pesten tegen te gaan. De functie maakt gebruik van een algoritme die zinnen kan ontdekken die door gebruikers vaak als ongepast worden gerapporteerd.

Instagram heeft een voorbeeld gedeeld waarin iemand schrijft “jij bent zo lelijk en dom“. De gebruiker krijgt vervolgens de vraag “Weet je zeker dat je dit wilt posten?“, met daarbij een uitleg waarom deze melding verschijnt. De gebruiker kan het bericht alsnog plaatsen, maar volgens Instagram zou uit onderzoek blijken dat sommige gebruikers daadwerkelijk besluiten om het bericht niet te plaatsen of eerst te wijzigen.

De functie werkt eerst alleen voor de Engelse taal, maar zal uiteindelijk wereldwijd worden uitgerold. Daarnaast komt Instagram met de functie ‘Restrict’. Hiermee kunnen gebruikers kwetsende berichten wegfilteren, zonder daarbij iemand te hoeven blokkeren. Instagram-baas Adam Mosseri zegt het volgende over deze functie:

We hebben van jongeren gehoord dat ze soms tegenzin hebben om iemand te blokkeren, ontvolgen of te rapporteren. De situatie zou daardoor kunnen escaleren, wat ook weerslag kan hebben als ze in het echte leven hun pester tegenkomen.

via [NOS]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.