Meer Dan 500 Miljoen Instagram-gebruikers

InstagramInstagram heeft bekendgemaakt dat de foto-app meer dan 500 miljoen gebruikers heeft. Dagelijks zijn er maar liefst 300 miljoen mensen actief op het social media platform.

Instagram, dat nu onderdeel is van Facebook, doorbak in december 2014 de grens van 300 miljoen gebruikers. In september 2015 kondigde Instagram aan dat daar nog eens 100 miljoen gebruikers bij zijn gekomen. Het aantal gebruikers blijft maar groeien, want nu laat het bedrijf weten de grens van 500 miljoen gebruikers te hebben doorbreekt.

Meer dan 80 procent van de gebruikers woont buiten de VS. Dagelijks worden 95 miljoen posts geplaatst die samen 4,2 miljard likes genereren.

Facebook kocht Instagram in 2012 voor 1 miljard dollar, maar de app genereerde lange tijd geen inkomsten. Sinds vorig jaar is Instagram echter begonnen met het tonen van advertenties. Hoeveel inkomsten Facebook hiermee genereert is niet duidelijk, aangezien Facebook geen financiële cijfers vrijgeeft over dochterondernemingen zoals Instagram, WhatsApp en Oculus.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.