Google Test SMS’jes Verzenden Via Google Assistent Zonder Smartphone Te Ontgrendelen

Google AssistentGoogle voert momenteel een A/B-test uit waarbij het mogelijk is om via de Google Assistent sms’jes te versturen als je telefoon vergrendeld is. De functie is aanwezig in de laatste bèta van de Google-app.

Google voert momenteel een test uit waarbij een select aantal gebruikers berichten kunnen verzenden via de Assistent wanneer hun toestel vergrendeld is. Momenteel maken slechts een select aantal gebruikers die hun taal hebben ingesteld op (US) onderdeel uit van deze A/B-test. Deze gebruikers kunnen een bericht versturen met het spraakcommando “Send a text”, waarna Google vraagt wat je wilt zeggen en naar wie je het bericht wilt versturen.

Het is opmerkelijk dat Google momenteel deze functie test, aangezien Google eerder juist een hoop Assistent-functies heeft verwijderd die vanaf het vergrendelscherm werkten. Google’s stemherkenning zou namelijk niet nauwkeurig genoeg zijn om betrouwbaar informatie te geven zonder je smartphone te ontgrendelen. Mogelijk heeft Google de stemherkenning inmiddels verbeterd en test het bedrijf of het nu wel betrouwbaar is om spraakcommando’s vanaf het ontgrendelschem uit te voeren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.