YouTube Gaat Harder Optreden Tegen Ongepaste Kindervideo’s

ongepaste-kindervideos-youtubeGoogle heeft aangegeven dat YouTube harder gaat optreden tegen ongepaste kindervideo’s. Zo zal YouTube video’s die op kinderen zijn gericht maar daarbij geweld of seks bevatten van de website verwijderen. Ook worden leeftijdsrestrictie aan video’s gehangen die niet op kinderen zijn gericht.

Google legt op een supportpagina uit dat het bedrijf strenger gaat modereren op ongepaste content voor kinderen. In plaats van leeftijdsrestricties op te leggen aan video’s met geweld, seks of andere ongepaste content voor kinderen, worden dergelijke video’s verwijderd als zij zich duidelijk op kinderen richten. Als de eigenaar van de video via tags, de titel of de beschrijving van de video kinderen wil bereiken, maar er dus content te zien is die niet geschikt is voor kinderen, dan zal de video van YouTube worden gehaald.

Google noemt dergelijke praktijken misleiding en hoopt met het verwijderen van video’s de kans te verkleinen dat kinderen in aanraking komen met ongepaste content. Upload je ongepaste content voor kinderen, maar geef je duidelijk aan dat de video alleen geschikt is voor volwassenen, dan krijgt de video alleen een leeftijdsrestrictie opgelegd.

YouTube is al meerdere keren in opspraak gekomen nadat de website onder andere ongepaste video’s toonde via YouTube Kids, een YouTube omgeving die speciaal is ontworpen voor kleine kinderen. Met de strengere regels en het recent aangepast algoritme hoopt YouTube dat zulke fouten niet meer voorkomen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.