Opnieuw Kindonvriendelijke Video’s Opgedoken In YouTube Kids

YouTube-KidsYouTube Kids kwam vorig jaar negatief in het nieuws nadat bizarre en ongepaste kindervideo’s in de app opdoken. Ditmaal zijn er opnieuw kindonvriendelijke video’s gevonden. Dit keer gaat het echter niet om gewelddadige video’s, maar om twijfelachtige complottheorieën.

Business Insider ontdekte in de YouTube Kids-app video’s waarin complottheorieën haarfijn werden uitgelegd. In de video’s worden kinderen overtuigd dat de maanlanding werd vervalst en dat piramides niet zijn gemaakt door mensen, maar door aliens. Dergelijke video’s zijn niet echt ideaal voor jonge kinderen.

YouTube heeft de volgende verklaring gegeven aan Business Insider:

De YouTube Kids-app bevat een breed scala aan inhoud met verrijkende en entertainende video’s voor gezinnen. Deze inhoud wordt gescreend met behulp van door mensen getrainde systemen. Dat gezegd hebbende, is geen enkel systeem perfect en soms missen we het doel. Wanneer we fouten maken, ondernemen we onmiddellijke actie om de video’s te blokkeren of, indien nodig, kanalen in de app te verbergen. We zullen blijven werken aan het verbeteren van de YouTube Kids-app-ervaring.

via [techpulse]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *