Is Telegram De Perfecte Vervanger van WhatsApp?

Telegram-App
Nadat Facebook de chat-applicatie WhatsApp heeft overgenomen, beginnen veel mensen zich zorgen te maken over hun privacy en stappen ze over op chat-alternatieven zoals Telegram. Telegram is te vergelijken met WhatsApp, maar bij Telegram kunnen mensen rekenen op veel privacy.

Telegram is eind 2013 gelanceerd en maakt sinds de overname van WhatsApp een enorme groei door. Telegram liet gister via Twitter weten dat er in één dag tijd maar liefst 500.000 nieuwe Telegram gebruikers bij zijn gekomen.

Waarom mensen voor Telegram kiezen en niet voor andere bekende chat-apps zoals WeChat of Hangouts, komt doordat bij Telegram privacy voorop staat. Telegram berichten worden eerst gecodeerd voordat ze worden verzonden, hierdoor kunnen derden de berichten niet lezen. Ook is het net als bij SnapChat mogelijk om aan te geven hoelang je berichten zichtbaar zijn. Ook krijg je een melding als je account op een ander apparaat wordt gebruikt. Als dit niet je eigen smartphone of tablet is kan je dit apparaat blokkeren.

Telegram is gratis te downloaden in de Play Store voor Android en de App Store voor iOS.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...