Op Deze Manier Gaat Facebook Geld Verdienen Met WhatsApp

WhatsApp BusinessDe reguliere versie van WhatsApp brengt geen geld in het laatje, omdat een account gratis is en er geen advertenties worden getoond. Daarom heeft Facebook nu meerdere manieren bedacht om toch te verdienen met de dienst.

WhatsApp heeft naast de reguliere app ook WhatsApp Business in de Play Store staan. Deze app is gemaakt voor bedrijven die op een gemakkelijke manier in contact willen blijven met hun klanten. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld vragen stellen over een bestelling of problemen met een product oplossen. Facebook wil met deze dienst nu geld verdienen in de vorm van Business API.

Dankzij Business API kunnen bedrijven geautomatiseerde berichten naar klanten versturen zoals een herinnering voor een afspraak of verzendinformatie van een bestelling. Klanten kunnen op drie manieren in contact komen met de bedrijven. Het is onder andere mogelijk om de verzendstatus van een pakketje of instapkaart voor een vlucht op te vragen. Bedrijven kunnen pas een bericht versturen nadat je een telefoonnummer hebt achtergelaten via de site. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met een bedrijf via de ‘click-to-chat’-knop op een website of in een Facebook-advertentie.

Geld verdienen
Facebook wil op twee manieren gaan verdienen met WhatsApp. Zo krijgen bedrijven 24 uur de tijd om te reageren op een vraag, suggestie of klacht van een klant. Doet het bedrijf dat, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Wanneer bedrijven pas na 24 uur reageren, dan zal het bedrijf een bedrag moeten betalen voor de communicatie. De website VentureBeat schrijft dat deze bedragen per land worden vastgesteld.

Ook zal Facebook volgens The Wall Street Journal vanaf volgend jaar advertenties gaan tonen in WhatsApp Status. Facebook heeft dit besloten nadat ze zagen dat vergelijkbare advertenties op Instagram succesvol waren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *