Telegram en WhatsApp Urenlang Last Van Storingen

Telegram-vs-Whatsapp
Zowel Telegram als WhatsApp hebben problemen met de servers. WhatsApp heeft zaterdagavond vier uur lang plat gelegen door storingen. Om 23:30 kwamen de eerste meldingen binnen dat WhatsApp weer te gebruiken was. De reden van deze storing is nog niet duidelijk. Ook Telegram heeft te maken met storingen, dit komt doordat mensen massaal overstappen van WhatsApp naar Telegram.

De storing van WhatsApp komt slechts enkele dagen nadat bekend werd gemaakt dat Facebook de chat-dienst heeft over gekocht voor 19 miljard dollar. Veel mensen zoeken sinds de overname naar alternatieven voor WhatsApp, omdat mensen zich zorgen maken over hun privacy. De storing van zaterdagavond komt voor Facebook en WhatsApp dan ook op het meest ongunstige moment.

Mensen die overstappen naar een andere chat-dienst kiezen massaal voor de chat-app Telegram. Dit komt doordat bij Telegram privacy voorop staat. Telegram heeft via Twitter laten weten dat de dienst maar liefst 100 nieuwe registraties per seconden krijgt en dat de servers het erg zwaar hebben met deze massale overgang. De meeste nieuwe registraties komen uit Europa. In Nederland zouden er al bijna 1 miljoen mensen zijn overgestapt naar Telegram.

Meer weten over Telegram? Klik hier. Zijn jullie al overgestapt naar Telegram en wat is de reden hiervoor?

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.