Beelink R68 TV Box RK3368: High-end Android Mini PC

Beelink-R68-TV-Box-RK3368Android is vooral bekend als het besturingssysteem voor smartphones. Android draait echter op verschillende andere apparaten waaronder smartwatches, auto’s en zogeheten Mini PC’s of TV Box. Vandaag kijken we naar een apparaat die in deze laatste categorie valt. De Beelink R68 TV Box.

Steeds meer mensen gebruiken een Android Mini PC ter vervanging van de DVD speler en betaalde kabel TV. Dergelijke Mini PC’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het downloaden en afspelen van films, maar ook voor het streamen van series, het spelen van spellen en het bekijken van je vakantie foto’s. De mogelijkheden met een Android Mini PC zijn vrijwel onbeperkt.

De Beelink R68 TV Box RK3368 is een zeer complete Mini PC die draait op Android 5.1 (lollipop) en onder andere is voorzien van Bluetooth 4.0, WiFi, een Micro USB-aansluiting, een microSD-kaart aansluiting, USB 2.0, een HDMI-poort en een LAN-poort. Intern beschikt de TV Box over een 64bits octacore Cortex A53-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte.

Beelink-R68-TV-Box

De Beelink R68 TV Box weegt 250 gram, heeft een metalen behuizing in de kleuren zilver en zwart en meet 12.0 x 12.0 x 2.2 cm. Dankzij de USB-poort en Bluetooth-ondersteuning is het mogelijk om een toetsenbord of muis aan te sluiten. Ook komt de TV Box met een infrarood afstandsbediening. De Beelink R68 TV Box heeft toegang tot de Google Play Store, waardoor het mogelijk is om alle Play Store applicaties op de TV Box te installeren.

De Beelink R68 TV Box RK3368 is te koop bij GearBest.com en kost dankzij de couponcode GBR68 maar $98.89.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

3 Reacties

 1. Gerard schreef:

  Kan ik die ook op een Windows 10 pc aansluiten?

  • Chris Eissens schreef:

   Een Windows 10 PC? Of gewoon een computer monitor? De Beelink R68 TV Box is namelijk al een PC. En om een PC aan een andere PC aan te sluiten heeft geen nut. Aansluiten aan een computer monitor is wel mogelijk, maar je moet dan wel even controleren of de monitor een HDMI aansluiting heeft.

 2. Michel schreef:

  Hoeveel tv kanalen kan deze aan? Is dit vergelijkbaar met het teevee kastje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.