NVIDIA Introduceert SHIELD TV en SHIELD TV Pro

NVIDIA_SHIELD_TV_ProNVIDIA heeft de Shield-lijn uitgebreid met twee nieuwe producten. Het gaat om de SHIELD TV en de SHIELD TV Pro, die een adviesprijs meekrijgen van 159,99 euro en 219,99 euro.

In 2015 bracht NVIDIA de NVIDIA SHIELD TV op de markt. Dit is een gameconsole die draait op Android TV. In 2017 lanceerde het bedrijf een geüpgraded versie en nu heeft de serie opnieuw een upgrade ontvangen. De mediastreamers zijn direct verkrijgbaar in Amerika, Canada en een aantal Europese landen.

De NVIDIA SHIELD TV en NVIDIA SHIELD TV Pro hebben een snellere processor gekregen. De Tegra X1+-processor moet zorgen voor een prestatiewinst van 25 procent. De chipset heeft ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos en kan HD-streams met kunstmatige intelligentie upscalen naar 4K-kwaliteit. Je kunt de apparaten bedienen via de Google Assistant.

De Pro-uitvoering heeft 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, twee USB 3.0-poorten en ondersteuning voor Bluetooth 5.0, harde schijven en andere USB- apparaten. Het apparaat draait op Android TV versie 9.0. De goedkopere uitvoering heeft 2GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte, Bluetooth 5.0, Gigabit Ethernet, dual-ben Wi-Fi en een ingebouwde Chromecast 4K. De SHIELD TV’s hebben een nieuwe afstandsbediening gekregen die werkt op twee AAA batterijen. Deze afstandsbediening heeft motion-activated backlit-knoppen, een ingebouwde ‘lost remote’-locator, een Netflix-knop en een microfoon voor spraakbediening.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.