Nvidia Shield En Shield K1 Krijgen Geen Update Meer Naar Android 8.0 (Oreo)

Nvidia Shield tabletNvidia heeft aangekondigd dat de tablets van het bedrijf geen update naar Android 8.0 (Oreo) zullen ontvangen. De zogeheten Nvidia Shield en Shield K1 zijn betaalbare tablets die de fabrikant in 2014 en 2015 op de markt bracht.

Nvidia bracht de Nvidia Shield in 2014 op de markt, waarna in 2015 de Shield K1 volgde. De tablets beschikken over goede specificaties (voor in die tijd), stock-Android en een aantrekkelijke adviesprijs. Nvidia bracht regelmatig nieuwe updates uit, maar daar komt nu een einde aan. Het bedrijf heeft via Twitter namelijk aangegeven dat de tablets geen update naar Android 8.0 (Oreo) krijgen.

Nvidia Shield en Shield K1 Android update

De Nvidia Shield K1 krijgt nog wel een update, maar deze is gebaseerd op Android Nougat. Wat deze update met zich meebrengt is nog onduidelijk. Het is trouwens geen grote verrassing dat de tablets geen update naar Android 8.0 (Oreo) zullen ontvangen, aangezien fabrikanten doorgaans een termijn van twee jaar hanteren voor het uitbrengen van nieuwe Android-versies. Deze periode is bij de Nvidia Shield K1 al voorbij.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.