Nintendo Lanceert Pokémon Go Voor Android en iOS

Pokemon-GoNintendo heeft deze week het spel Pokémon Go gelanceerd. Het augmented reality spel is echter nog niet in Europa verkrijgbaar, maar wel in Nieuw Zeeland en Australië. Nintendo heeft nog niet bekendgemaakt vanaf wanneer het spel ook in andere landen beschikbaar is, maar vermoedelijk zal dit niet lang meer duren.

Pokémon Go is het resultaat van een samenwerking tussen Niantic Labs, Nintendo en The Pokémon Company. Het spel zal vermoedelijk in fasen worden uitgerold, maar is nu al beschikbaar in de Australische en Nieuw Zeelandse Play Store (Android) en App Store (iOS).

Na het installeren van het spel krijg je de mogelijkheid om in te loggen met je Google-account of de Pokemon Trainer Club. Als je bent ingelogd kan je een eigen personage creëren waarvan je het uiterlijk kunt wijzigen. Het spel speelt zich af in de echte wereld en maakt gebruik van GPS om Pokémon en accessoires te vinden. Zodra je een Pokémon hebt gevonden druk je op het scherm om de camera te activeren en de Pokémon te vangen met een Pokéball. Op het “Nearby” scherm kan je zien welke Pokémon er in de buurt zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om je Pokémon te trainen of te vechten tegen andere Pokémon in de buurt.

Pokémon Go is een freemium game. Dit betekent dat je het spel gratis kunt downloaden, maar dat sommige optie / items via in-app aankopen moeten worden gekocht. Zo kan je met echt geld PokéCoins kopen, waarmee je vervolgens weer items in de virtuele winkel kunt kopen.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.