Google Assistant Komt Naar Oudere Android-smartphones

Google AssistantGoogle heeft aangekondigd dat Google Assistant ook op oudere versies van het besturingssysteem zal draaien. Dit is uiteraard goed nieuws, maar de stemassistent is nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Google Assistent is al een tijdje in verschillende talen beschikbaar voor toestellen die draaien op Android 6.0 en nieuwer. Google heeft nu echter aangekondigd dat Google Assistent nu ook op oudere versies van Android werkt. De Google Assistent zal de komende weken worden uitgerold naar oudere toestellen die op de Engelse taal staan ingesteld in de VS, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Canada en in het Spaans in de VS, Mexico en Spanje. Ook gebruikers in Italië, Japan, Duitsland, Brazilië en Korea ontvangen de komende weken de Google Assistent.

De update zal nog niet worden uitgerold naar Nederlandse gebruikers, omdat de spraakassistent nog geen ondersteuning heeft voor de Nederlandse taal. Google werkt wel aan de Nederlandse taal, maar wanneer die zal worden uitgerold is nog onduidelijk.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.