Samsung Verwacht Beste Kwartaal In Twee Jaar Tijd

SamsungHet tweede kwartaal van dit jaar was voor de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung het meest winstgevende kwartaal in twee jaar tijd. Deze winst heeft onder andere te maken met het succes van de smartphonetak.

Samsung heeft bekendgemaakt dat de verwachte operationele winst in het tweede kwartaal uitkomt op tussen de 8 en 8,2 biljoen won (6,2 tot 6,4 miljard euro). Dit is het hoogste sinds het eerste kwartaal van 2014. Samsung heeft geen details vrijgegeven over individuele afdelingen, maar volgens analisten doet vooral de smartphonetak het goed dankzij het succes van de Galaxy S7. Analisten schatten de winst van de mobiele divisie op 4,3 biljoen won (3,4 miljard euro). Ook dit is het hoogste in twee jaar tijd.

Volhens Analist Kim Hyun-soo van IBK Asset Management is het op dit moment onwaarschijnlijk dat er sterkere concurrerende apparaten zullen verschijnen in de tweede helft van dit jaar. Onder andere Apple komt dit jaar met een nieuwe flagship “iPhone”, maar deze zal naar verwachting geen grote veranderingen bevatten ten opzichte van de huidige iPhone 6S.

Samsung zal eind juli de definitieve cijfers bekendmaken. Dan zal het bedrijf ook de prestaties van zijn verschillende afdelingen bekendmaken.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.