Pas Op Voor Malafide Versie Pokémon Go

Pokémon GoDe beveiligingsfirma Proofpoint heeft ontdekt dat er een malafide versie van Pokémon Go rondgaat. Deze versie infecteert smartphones en tablets met het Droidlack-virus, die cybercriminelen volledige controle over je telefoon geven.

Deze week hebben we verschillende keren over het razend populaire spel Pokémon Go geschreven. Zo is de game al miljoenen keren gedownload en hebben onoplettende Pokémon Go gebruikers al verschillende ongelukken veroorzaakt. Daarbovenop komt nu een virus die zit verstopt in een malafide APK van Pokémon Go.

Pokémon Go is nog niet in alle landen te downloaden, waardoor veel Android-gebruikers besluiten om de APK van het spel ergens anders vandaan te halen. Er is niks mis met de APK (het installatiebestand) in de Google Play Store, maar de APK-bestanden op de rest van het internet worden uiteraard niet gecontroleerd door Google. Hierdoor is het mogelijk dat je een APK download die is aangepast.

Het is het beste om gewoon te wachten totdat Pokémon Go in de Play Store te downloaden is. Maar kan je echt niet wachten dan is er een schone versie beschikbaar via de website APK Mirror.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.