“Pokéstops” En “Gyms” Rond Treinstations Verwijderd

pokemon-goNa klachten van spoorbeheerder ProRail heeft Pokémon Go uitgever Niantic besloten om een aantal “Pokéstops” en “Gyms” te verwijderen bij diverse treinstations, waaronder Utrecht Centraal.

Pokémon Go-spelers kunnen met een smartphone in de echte wereld opzoek gaan naar verschillende Pokémon om deze vervolgens te vangen. Op verschillende plekken in de wereld zijn zogeheten Pokéstops en gyms geplaatst, waar spelers digitale voorwerpen kunnen kopen en tegen andere Pokémon Go-spelers kunnen vechten.

Het idee achter het spel is erg slim bedacht en brengt een hoop smartphone-gebruikers naar buiten. Op sommige plekken zorgt het spel echter ook voor overlast en gevaarlijke situaties. Zo ook rond het spoor. Vorige maand waarschuwde ProRail al niet rond het spoor op zoek te gaan naar Pokémon, nadat meerdere spelers rond het spoor waren gesignaleerd. Sommige treinen moesten volgens ProRail hierdoor langzamer gaan rijden.

De juristen van de spoorbeheerder hebben vervolgens contact gezocht met Niantic om de verschillende Pokéstops en gyms rond het spoor te laten verwijderen.

Een woordvoerder van ProRail zegt het volgende: “De uitgever van het spel liet ons in eerste instantie weten dat we konden aangeven welke punten we verwijderd willen hebben.” “Dat is de wereld op zijn kop. We beheren 7.000 kilometer spoor in Nederland. Zij starten dit spel, dit is hun verantwoordelijkheid.

ProRail heeft niet gevraagd om de Pokéstops op de stationhal in Utrecht te verwijderen, maar wel rond het spoor. “Wij hebben om actie gevraagd: geen Pokémon op en rond het spoor. Hoe zij dat interpreteren is verder aan hen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...