Geen Pokémons Meer In Natuur Kijkduin

Pokemon-GoNiantic haalt Pokémons uit het beschermde natuurgebied bij Kijkduin. Vanaf dinsdag 9:00 zijn er geen Pokémons meer beschikbaar. Ook heeft de ontwikkelaar zijn excuses aangeboden aan de gemeente.

Den Haag heeft een kort geding aangespannen om in het beschermde duingebied van Kijkduin geen Pokémons meer te plaatsen. Niantic heeft hierop zijn excuses aangeboden en belooft om alle Pokémons voor dinsdag 9:00 uit het gebied te halen. Den Haag wil ook een avondklok zodat er tussen elf uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends geen Pokémons meer op en rond het Deltaplein opduiken.

De gemeente is de overlast van pokémonjagers beu en heeft daarom eerder al contact proberen te krijgen met ontwikkelaar Niantic. Nadat Niantic niet reageerde werd een kort geding aangespannen dat dinsdag zou dienen. Nu heeft een advocaat van Niantic wel gereageerd en laten weten dat alle Pokémons voor dinsdag 9:00 zullen worden weggehaald. Wethouder Boudewijn Revis laat weten dat ze blij zijn met de reactie, maar dat de gemeente het kort geding pas schrapt als alle Pokémons zijn weggehaald.

Het is goed dat Niantic eindelijk haar verantwoordelijkheid neemt. Dat is wat we wilden. Hiermee wordt het natuurgebied beschermd. Maar pas als we de afspraken over de virtuele nachtdiertjes met Niantic zwart op wit hebben en de figuurtjes daadwerkelijk weg zijn uit het Westduinpark is het kort geding van de baan.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.