Gamedienst Google Stadia Vanaf November Beschikbaar

Google-StadiaGoogle heeft deze week meer bekendgemaakt over zijn eigen gamedienst, genaamd Google Stadia. Google zal de dienst in november lanceren en een abonnement kost 10 euro per maand.

Stadia is een dienst waarmee het mogelijk is om games vanaf verschillende apparaten te spelen. De games worden vanaf een server gestreamd naar een computer, tv, tablet of smartphone. Het is niet nodig om de games op het apparaat te installeren.

Gebruikers betalen 10 euro per maand voor een Stadia Pro-abonnement. Hiermee kunnen games met 4k-resolutie met 60fps worden gestreamd. Een aantal games zijn in dit abonnement inbegrepen, maar nieuwere games moeten los worden aangeschaft. In 2020 zal Google ook een gratis abonnement lanceren. Dit abonnement heeft een maximale beeldkwaliteit van 1080p. Bij de lancering in november zijn 31 games beschikbaar, maar later zullen meer games worden toegevoegd aan het assortiment.

Om Stadia op een tv te spelen hebben gamers een Chromecast Ultra nodig. In het begin is er alleen ondersteuning voor Pixel-smartphones. Pas later zal er ondersteuning voor andere Android-smartphones en iPhones worden toegevoegd. Mensen die dit jaar al willen gamen moeten een startpakket aanschaffen voor 129 euro. Dit pakket bestaat uit een Stadia-controller, een Chromecast Ultra, Destiny 2, drie maanden Stadia-abonnement en drie maanden voor een vriend. Mensen die geen startpakket willen aanschaffen moeten wachten tot 2020.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.