Dots game nu ook voor Android

Dots

Betaworks is een naam die sommigen zullen kennen van diensten zoals bitly, Digg en Instapaper, maar heeft hiernaast ook het verslavende spelletje Dots in bezit. Het populaire spelletje was alleen beschikbaar voor iOS gebruikers. Vanaf nu is Dots echter gratis beschikbaar in de Google Play Store voor alle Android gebruikers.

Het idee achter Dots is simpel, er is een raster indeling van allerlei gekleurde stippen en alle dezelfde kleuren verbind je met elkaar. Je mag alleen de stippen met elkaar verbinden als ze op dezelfde lijn staan of in een haakse hoek van 90 graden dus geen diagonalen. Bij een vierkant krijg je extra punten. Elke ronde speel je in 60 seconden, waarbij je zoveel mogelijk gekleurde stippen probeert te verbinden.

Het spel heeft ook een sociale kant door het aan te laten sluiten met Facebook en of Twitter accounts of speel het met de multiplayer optie.  Helaas maakt het nog geen gebruik van Google Play Games. Afgezien van de gameplay die voor iOS Dots spelers beschikbaar was, heeft de Android-versie een nieuwe functie gekregen. Dit is Moves, waarbij de beperking in tijd verwijderd is en er een limiet geld van 30 zetten per spel. Wat natuurlijk weer een andere tactiek vraagt. Dots heeft trouwens 25 uitdagingen, waarbij je trofeeën kunt behalen. Een interessant spel dus voor de competitieve spelers onder ons. Waar Dots overigens hun verdienmodel aan heeft.

Een helder vormgegeven spel waarin eenvoud straalt als nooit tevoren. Een spel die wel eens heel populair kan worden, want ook Angry Birds en het huidige Candy Crush Saga zijn simpel van opzet.

[button link=”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nerdyoctopus.gamedots” style=”download”]Download Dots[/button]

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.