Instagram, Vine of Mixbit: de populariteit van de mini-video’s

mixbit

Beelden zijn zeer belangrijk in de smartphone wereld waar de nieuwste apparaten niet alleen beste opname-functionaliteit integreren, maar ook steeds meer bewerkingssoftware vol met filters en mogelijkheden. Het delen met sociale netwerken van die beelden zit ook bij deze apps in. Een compleet en aantrekkelijk pakket dus. In de beeldenwereld is er op het moment een verschuiving gaande van statisch beeld naar bewegend beeld.

En nu met de komst van de Vine app lijkt het erop dat ontwikkelaars de publieke aandacht voor deze communicatiesoort gaan begrijpen. Met de laatste updates van Instagram, Vine en de nieuwste Mixbit springen de ontwikkelaars op de boot van de bewegende beelden. De creativiteit op smartphones en tablets wordt steeds groter, of het nu kleine of grote video’s zijn. Niet alleen kunnen foto’s gedeeld worden op sociale media, ook kunnen er stem segmenten of bewegende beelden aan toegevoegd worden. Zowel Android als iOS bieden hierin een enorme collectie applicaties. De populairste zijn Vine, Instagram en Mixbit.

Niet zo lang geleden heeft Instagram video’s toegevoegd aan haar dienstverlening. Een maand later volgde echter alweer een update hierin om nog wat verbeteringen door te voeren. Zoals de mogelijkheid om video’s te importeren van je smartphone galerij naar Instagram. En daarnaast een functie toe dat je kunt bewerken welke delen van video’s je niet wilt laten zien of privé wilt houden. Deze mogelijkheid werkt trouwens alleen met Ice Cream Sandwicht en hoger .

Vine introduceerde ook de ene na de andere nieuwigheid deze zomer. De nieuwste update zal een Facebook-knop integreren in de app en de mogelijkheid om hashtags toe te voegen aan mensen en uiteindelijk een integratie van een nieuwe widget op het startscherm genaamd Capture taggen.

mixbit-screensDe laatste krijger in het spel is Mixbit, de mini video dienst van YouTube. Deze applicatie is tot nu toe alleen beschikbaar voor de iPhone, maar wie weet volgt met de stijgende populariteit Android snel.  De app werkt vergelijkbaar met YouTube en creëert een platform waar zowel anonieme amateurs als bekende professionals hun bewerkte of geremixte video kunnen delen. Een app die nog geen geluid opneemt, maar jong en dus veelbelovend is.

Alle apps hebben hun eigen voordelen en handelskenmerken, overeenkomst is dat ze allen toestaan om (hash)tags toe te voegen. Welke video app gebruik jij het liefst?

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.