Flappy Bird Komt Mogelijk Weer Terug In Google Play Store

Flappy-Bird-Dong-Nguyen
De maker van het populaire spelletje Flappy Bird, Dong Nguyen heeft in een interview met Rolling Stone laten weten dat hij overweegt het spel weer beschikbaar te maken. Een maand geleden besloot hij het spel uit de Google Play Store en App Store te halen, omdat het spel te verslavend zou zijn en hij duizenden klachten en zelfs doodsbedreigingen zou ontvangen.

Nguyen ontving telefoontjes, brieven en emails van onder andere leraren die hem vertelden dat kinderen hun telefoons in de klas kapot gooien en een moeder die dankzij Flappy Bird niet meer met haar kinderen praat.

Nguyen voelt zich een stuk beter nadat hij op 10 februari besloot om Flappy Bird offline te halen. “Ik voelde een grote opluchting. Ik kan niet terug naar mijn oude leven, maar ik voel me goed nu.” Nguyen verdiende rond de 50 duizend dollar per dag aan advertentie inkomsten, en ontvangt zelfs na het verwijderen van Flappy Bird nog vele duizenden per dag.

Dong Nguyen heeft in de tussentijd niet stil gezeten en is met drie nieuwe spellen bezig. Een cowboy-schietspel, een vliegspel genaamd Kitty Jetpack en een “actie-schaakspel” genaamd Checkonaut. De spellen hebben de zelfde simpele “retro-look” als Flappy Bird en zouden net als Flappy Bird weer super verslavend zijn. Checkonaut zal waarschijnlijk deze maand al worden uitgebracht.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.