iTunes Komt Mogelijk Naar Android

iTunes-Android-AppiTunes voor Android was volgens Steve Jobs een echte no-go. Zo was hij in 2011 heel duidelijk en zei hij “We hebben iTunes voor Windows uitgebracht om meer iPods te verkopen. Ik zie er geen voordeel in om onze muziek-app op Android uit te brengen, behalve om Android-gebruikers blij te maken. En ik wil Android-gebruikers niet blij maken.” De nieuwe Apple CEO, Tim Cook zal hier volgens Billboard anders over denken en overwegen om iTunes naar Android te brengen.

De reden voor deze beslissing zou komen door de concurrerende streamingdiensten zoals Spotify, waarbij het mogelijk is om gratis muziek te streamen of voor slechts $11,99 per maand onbeperkt muziek kunt downloaden. Hierdoor zouden steeds minder mensen bereid zijn om $0,99 te betalen per .mp3 bestand in de iTunes Store.

Apple heeft al wel geprobeerd om te concurreren door “iTunes Radio” te lanceren in de VS en Australië. Hierbij is het echter alleen mogelijk om een bepaalde genre te selecteren waarvan je vervolgens willekeurige nummers te horen krijgt, terwijl je bij Spotify veel meer vrijheid hebt. Daarom zou Apple, volgens Billboard, nu werken aan een dienst die echt zal concurreren met diensten als Spotify. Wel kan het nog even duren voordat we deze nieuwe dienst van Apple zullen zien, omdat Apple nog maar pas zou zijn begonnen met het maken van deals met platenlabels.

bron [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.