Samsung Teaser Toont Toestel Met Irisscanner

Samsung IrisscannerSamsung heeft op Twitter een render geplaatst waarin het Zuid-Koreaans bedrijf laat zien dat er een toestel onderweg is dat zal gaan beschikken over een irisscanner. Uit de teaser is niet op te maken welk toestel van een dergelijke scanner zal worden voorzien, maar naar verwachting zal de Galaxy Note 4 als eerst aan de beurt zijn.

De irisscanner is een vergelijkbaar beveiligingssysteem als de vingerafdrukscanner, want een oog is net als een vingerafdruk bij iedere persoon uniek. Door je oog te scannen kan je bijvoorbeeld je toestel ontgrendelen of bepaalde applicaties alleen laten openen door een vooraf ingestelde gebruiker. Het scanner van de iris zal via de frontcamera gebeuren, waarvoor vermoedelijk een hoge resolutie camera nodig zal zijn.

Wanneer de eerste smartphone of tablet zal worden uitgerust met een irisscanner is nog niet bekend, maar naar verwachting zal de Galaxy Note 4 als eerste beschikken over een dergelijke scanner. Samsung zal dit toestel volgens de geruchten in September tijdens de IFA-beurs in Berlijn onthullen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.