“Android Wear Krijgt Ondersteuning Voor iOS”

Moto-360-Android-WearGoogle is een applicatie aan het ontwikkelen die het samenwerken tussen Android Wear en iOS mogelijk moet maken. Momenteel is er alleen ondersteuning voor Android, waardoor iPhone en iPad gebruikers geen verbinding kunnen maken met bijvoorbeeld de Moto 360 of LG G Watch R.

Volgens de Franse website 01net is Google bezig met het ontwikkelen van een iOS app die het mogelijk maakt om iPhones en iPads te verbinden met Android Wear smartwatches. Deze app zal mogelijk tijdens de Googles I/O-ontwikkelaarsconferentie eind deze maand worden aangekondigd.

Dergelijke geruchten moeten we met een korreltje zout nemen, maar als Google inderdaad iOS gaat ondersteunen dan kan dit positieve effecten hebben voor zowel Google als Apple. Google kan zo namelijk een grotere deel van de smartphone markt bereiken en mensen die graag een Android Wear smartwatch dragen kunnen alsnog een iPhone kopen.

Volgende week zal Apple een eigen Apple Watch uitbrengen. Waarschijnlijk heeft de lancering van Apple’s smartwatch ook te maken met het besluit om iOS te ondersteunen. Overigens is het niet de eerste keer dat er geruchten verspreiden over ondersteuning voor iOS.

via [zdnet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.