“Android Wear Bijna Compatible Met iPhones”

Android WearThe Verge schrijft dat Google het bijna voor elkaar heeft gekregen om Android Wear te laten samenwerken met iOS toestellen. Google werkt momenteel aan een iOS-app. Als Apple deze app toelaat kunnen iPhone gebruikers straks een Android Wear smartwatch gebruiken, inplaats van de Apple Watch.

Volgens bronnen binnen Google is het een kwestie van tijd om de nog openstaande problemen op te lossen. Als Google de applicatie voor iOS heeft afgerond zullen iPhone gebruikers geen verschil merken ten opzichte van Android gebruikers, aldus The Verge. Het beantwoorden van telefoongesprekken en het sturen van SMS-berichten en e-mails is allemaal mogelijk. Ook kunnen eigen iOS-apps van Google, zoals Google Play Music en YouTube nog extra handelingen verrichten op een Android Wear-smartwatch.

Zodra Apple de iOS-app voor Android Wear toelaat krijgen smartphone gebruikers alle vrijheid. Momenteel kiezen Android gebruikers nog voor een Moto 360 of een LG G Watch, terwijl iPhone gebruikers zeer waarschijnlijk de Apple Watch aanschaffen. Het is echter nog zeer de vraag of Apple de Android Wear-app toelaat.

via [hln]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.