“Samsung Stopt Verkoop Budgettoestellen”

SamsungSamsung wil volgens de laatste geruchten stoppen met de verkoop van goedkope budgettoestellen in Nederland, België en omringende landen. Toestellen met een adviesprijs van onder de 150 euro zullen worden geschrapt en de Zuid-Koreaanse fabrikant zal zich meer gaan focussen op het maken van kwalitatieve high-end smartphones.

De verkoop van goedkopere toestellen is een uitstekende manier om marktaandeel te vergaren, maar deze toestellen zijn minder goed voor het imago van een fabrikant. Samsung wil graag een echte kwaliteitsmerk worden, waardoor budget-toestellen dus uit het assortiment moeten worden gehaald. Samsung zal vanaf 1 november geen budget-toestellen meer leveren aan winkels, waardoor dergelijke toestellen langzaam van de markt zullen verdwijnen.

Samsung wil zelf niet reageren op deze berichten, waardoor we de geruchten dus niet kunnen bevestigen. Toch lijkt een dergelijke strategie geloofwaardig, omdat Samsung zich het afgelopen jaar steeds meer richt op kwaliteit-toestellen inplaats van budget-toestellen. Ook is de winst van Samsung gedaald, mede doordat steeds meer fabrikanten goedkope toestellen op de markt brengen met indrukwekkende specificaties. Het is zeer waarschijnlijk dat Samsung hierdoor zijn strategie moet aanpassen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *