Asus maakt nieuwe Nexus 10, naar verluid voor feestdagen

De grootste van Google’s drie Nexus-apparaten is binnenkort toe aan een vervanging en verbeteringen. Het gerucht gaat dat Asus dit keer de fabrikant zal zijn. De eerste Nexus 10 werd vervaardigd door Samsung en bood een indrukwekkende weergave met een redelijke prijs.

Het Nexus programma legt de concurrentiestrijd bloot, want meerdere bedrijven kunnen ontwerpen aanleveren en Google die vervolgens beslist wat ze ermee doen. Ze beoordelen welke ontwerpen ze in de Nexus branding van volgend jaar willen terugzien. De uitgekozen apparaten demonstreren dan ook Google’s visie voor Android.

google-asus-nexus-7

Asus is verantwoordelijk voor de originele Nexus 7 en tevens de vernieuwingen, wat duidelijk maakt dat ze een goede relatie hebben met Google op het moment. Vandaag is overigens aangekondigd dat de vernieuwde Nexus 7 al eind deze maand via Engeland te bestellen is. Met de Nexus 7 toestellen heeft Asus, laten zien dat ze meer dan geschikt is voor het bijhouden van de snelheid van Android. Door het creëren van hardware die een betaalbare prijs mogelijk maakt.

Volgens meerdere bronnen van Geek.com is de Nexus 10 vernieuwing naar verwachting beschikbaar voor de feestdagen. Het is onduidelijk welke verbeteringen we zullen zien, maar de te verwachten specificaties zullen meer zeker prima zijn. Een scherm van 2560×1600 pixels, 2GB werkgeheugen en een snelle Snapdragon-chipset 800. Het is nu afwachten of Asus ook echt in staat is om voor een lagere prijs de Nexus 10 aan te bieden dan Samsung deed.

Wat denken jullie zal Asus beter zijn dan Samsung?

Via Geek

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.