“Galaxy Note 5 Vanaf Januari Verkrijgbaar In Nederland”

Samsung Galaxy Note 5Samsung heeft bij de lancering van de Galaxy Note 5 besloten om de phablet niet in Europa te lanceren, maar volgens de Roemeense media is de Zuid-Koreaanse fabrikant nu van gedachten veranderd. De Galaxy Note 5 komt in januari van 2016 in Europa op de markt, aldus de bron.

Alhoewel de Galaxy Note 5 wel voor een zeer forse prijs beschikbaar is in een klein aantal Nederlandse webwinkels, is de phablet in tegenstelling tot de eerdere Galaxy Note-toestellen niet officieel gelanceerd in Europa. Volgens Samsung is het segment waarin de Note-toestellen vallen te klein in Europa en maken Europeanen weinig gebruik van de S-Pen stylus. Daarom heeft de fabrikant besloten om alleen de Galaxy S6+ te lanceren in Europa.

Een aantal Samsung fans denken echter dat dit een marketingstunt is om de populariteit van het toestel aan te wakkeren en dat de fabrikant de Note 5 uiteindelijk wel in Europa zal lanceren. Deze fans kunnen nog wel eens gelijk krijgen. Samsung gaf bij de presentatie van de Galaxy Note 5 namelijk aan dat de phablet “dit jaar” niet in Europa zal worden gelanceerd, waardoor 2016 wel een mogelijkheid is. Ook toonde Samsung de Note 5 tijdens de IFA-beurs in Berlijn en melden Roemeense media dat de Note 5 in januari in Europa zal worden gelanceerd. Een laatste aanwijzing voor de lancering in Europa komt uit documenten van Bluetooth SIG, waarin het typenummer ‘SM-N920F’ voorkomt. De huidige versie van de Note 5 heeft typenummer ‘SM-N920’ en Europese uitvoeringen van Samsung-toestellen krijgen meestal de toevoeging ‘F’.

Genoeg aanwijzingen dus om te geloven dat Samsung de Galaxy Note 5 toch in Europa zal lanceren. We moeten echter nog wel even geduld hebben.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.