“Samsung Gaat iPhone 7 Chip Niet Produceren”

iPhone 7 chip Samsung TSMCDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung is al meerdere keren verantwoordelijk geweest voor de productie van de chip voor een Apple iPhone. Eerdere geruchten spraken ook over een Samsung-chip in de aankomende iPhone 7, maar dit gaat volgens nieuwe berichten niet door.

Samsung is in het verleden regelmatig verantwoordelijk geweest voor de productie van de processoren voor iPhones. In 2014 besloot Apple voor de iPhone 6 over te stappen naar de Taiwanese fabrikant TSMC. Voor de iPhone 6S produceerden zowel TSMC als Samsung de A9-chip. De Zuid-Koreaanse nieuwssite ET News meldt nu op basis van bronnen in de industrie dat de Taiwanese fabrikant TSMC de enige leverancier is van de processor voor de iPhone 7.

Samsung zou vanwege Apple’s beslissing nu willen focussen op het produceren van Qualcomm-chips. Zo komt onder andere de nieuwe Snapdragon 820 uit de fabrieken van Samsung. Samsung doet echter wel zijn best om Apple terug te winnen. Zo werkt de fabrikant nu aan chips met elementen op een schaal van 7 nanometer. Momenteel is 14 nanometer het kleinste formaat en binnenkort komen de eerste chips met een formaat van 10 nanometer. Een kleiner formaat maakt de chip zuiniger en effectiever.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.