“Google Interesse In Overname Twitter”

Twitter-AppCNBC meldt op basis van anonieme bronnen dat Google en Salesforce het noodlijdende sociaal media netwerk Twitter willen overkopen. Volgens de bronnen kan de deal al dit jaar worden afgerond.

Na het opduiken van dit gerucht is de beurswaarde van Twitter met maar liefst 18 procent gestegen naar een totale waarde van 15,5 miljard dollar.

Twitter heeft het al meerdere jaren erg moeilijk, waardoor overname geruchten al langer rond gaan. Een overname kan meer nieuwe leden aantrekken en zou Twitter meer ruimte moeten geven om het platform verder uit te breiden. Het aantrekken van nieuwe leden is iets waar Twitter momenteel veel moeite mee heeft.

Naast Google en de zakelijke clouddienst aanbieder Salesforce, zouden er ook andere bedrijven interesse hebben om Twitter over te nemen. Welke bedrijven dit zijn is niet bekend.

Google heeft nog nooit een succesvolle social media netwerk gehad. Na Orkut, Jaiku, Wave, Buzz en Google+ zou Google na de overname van Twitter eindelijk een belangrijke rol spelen in de wereld van social media sites.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.