“Google Introduceert Volgende Week Combinatie Android En Chrome OS”

Andromeda Chrome OS AndroidVolgens de laatste geruchten zal Google volgende week een combinatiesysteem tonen, die binnen Google de naam ‘Andromeda’ krijgt. Andromeda is een combinatie van het mobiele besturingssysteem Android en het laptop-systeem Chrome OS.

Het combinatiesysteem zou ideaal zijn voor hybride laptops, die ook als tablet kunnen worden gebruikt. Momenteel is Microsoft nog de meest succesvolle softwareontwikkelaar voor dergelijke producten.

9to5Google schrijft dat ze in de broncode aanwijzingen hebben gevonden voor het bestaan van Andromeda. Dit nieuwe besturingssysteem zou alleen geschikt zijn voor apparaten met krachtige hardware.

Google werkt al langer aan het combineren van Android en Chrome OS. Zo zijn sommige Chrome OS-apparaten voorzien van de Google Play Store, waardoor het mogelijk is om Android-apps te installeren op een Chrome-laptop. Deze functie wordt langzaam naar steeds meer Chrome-laptops uitgerold.

Google heeft niet gereageerd op de geruchten over Andromeda, maar Hiroshi Lockheimer, hoofd van de Android-afdeling binnen Google, heeft een interessante tweet geplaatst. Zo merkte hij op dat Android precies 8 jaar geleden werd gelanceerd. “Ik heb het gevoel dat we over acht jaar zullen praten over 4 oktober 2016.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.