“Samsung Gaat Batterijen Van LG Gebruiken”

LG SamsungSamsung zou in gesprek zijn met LG Chem over het afnemen van batterijen voor smartphones. De Zuid-Koreaanse fabrikant is op deze manier minder afhankelijk en kan soortgelijke fiasco’s als met de Galaxy Note 7 voorkomen.

Door een contract te sluiten met LG is er meer verspreiding over de bedrijven waar Samsung de accu’s inkoopt. Hierdoor kan er sneller gehandeld worden. Samsung maakt momenteel nog alleen gebruik van eigen accu’s en accu die zijn gemaakt door de Chinese fabrikant ATL.

Bij de Galaxy Note 7 zorgden zowel de accu’s van Samsung SDI als de accu’s van ATL voor problemen. Dit kwam echter niet door de accu’s zelf, maar door de technologieën gebruikt in de Note 7.

De Koreaanse The Investor meldt dat er een grote kans bestaat dat Samsung een contract sluit met zowel LG als ATL. Een contract tussen Samsung en LG is opmerkelijk, omdat de Zuid-Koreaanse fabrikanten grote concurrenten van elkaar zijn. Het is niet duidelijk of Samsung de accu’s van LG al in de Galaxy S8 wil gebruiken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.