Nieuwe Functies In Android O

Android-OTijdens de Google I/O 2017 zal Google de nieuwste versie van Android presenteren. Betrouwbare bronnen hebben nu echter al aanwijzingen gevonden naar enkele nieuwe slimme functies.

Vorig jaar tijdens de Google I/O toonde Google Android 7.0, oftewel Android 7.0. Volgens de nieuwe informatie zal tijdens de Google I/O van dit jaar de Developer Preview van Android O uitgebracht worden. De Google I/O 2017 vindt plaats op 17, 18 en 19 mei.

Volgens de bron zal Google onder andere “gestures” toevoegen in Android O. Deze functie is al aanwezig in toestellen als de Huawei P9, waarbij het mogelijk is om bijvoorbeeld de camera-app te openen door een ‘C’ op het scherm te schrijven.

De tweede nieuwe functie heet ‘Copy Less’. Deze functie zal worden toegevoegd aan de Gboard-app en maakt het mogelijk om sneller een link te delen via een chat-gesprek. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar een restaurant in TripAdvisor en kan je deze vervolgens delen door ‘It’s at’ in te typen. Gboard zal dan automatisch de suggestie geven om de link te delen.

In Android O moeten apps ook beter met elkaar kunnen samenwerken. Zo moeten adressen in chat-berichten automatisch klikbaar worden, zodat je ze niet zelf hoeft te kopiëren en te plakken.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.