Nieuwe Galaxy Note 7 Heet “Samsung Galaxy Note FE”

samsung-galaxy-note-7Samsung zal binnenkort opnieuw de Galaxy Note 7 op de markt brengen, maar dan met een iets kleinere accu. Volgens een Koreaanse publicatie heet de nieuwe versie Galaxy Note FE.

Samsung moest vorig jaar noodgedwongen stoppen met de verkoop van de Galaxy Note 7, nadat meerdere toestellen in brand waren gevlogen als gevolg van een fout in het design. De accu was namelijk te groot voor de dunne behuizing van de Note 7, waardoor de accu in sommige gevallen te warm werd.

Omdat het zonde is om de hele voorraad Galaxy Note 7 toestellen gewoon in de prullenbak te gooien, bevestigde Samsung vorige maand dat de fabrikant de phablet opnieuw op de markt zal brengen. Wel zal Samsung extra maatregelen nemen om te voorkomen dat de accu weer vlam kan vatten. Eén van deze maatregelen is een kleinere accu.

Volgens de website Etnews zal Samsung de naam van de aangepaste Note 7 wijzigen naar Galaxy Note FE. Waarschijnlijk heeft Samsung besloten om de ‘7’ weg te laten om de negatieve associatie te voorkomen. FE staat voor Fandom Edition.

Samsung zou in totaal 300,000 exemplaren van de phablet met kleinere accu willen produceren. Naar verwachting zal Samsung de Galaxy Note FE volgende maand in thuisland Zuid-Korea lanceren. De phablet kost vermoedelijk een derde minder dan de Galaxy Note 7. Het is nog onbekend of Samsung de Galaxy Note FE ook buiten Zuid-Korea op de markt zal brengen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *