Informatie En Afbeelding Opgedoken Van Stand-alone Samsung VR-headset

samsung ExynosVR IIISamsung heeft al verschillende VR-headsets op de markt gebracht, die allemaal werken in combinatie met een smartphone. De Zuid-Koreaanse overheid heeft nu echter een VR-headset van Samsung getoond die werkt zonder een smartphone. Alle benodigde componenten zijn ingebouwd in de VR-headset.

De K-ICT Born2Global Centre is een overheidsinstituut van de Zuid-Koreaanse ministerie, die als doel heeft om startups te promoten. In een persbericht spreekt het bedrijf over de integratie van eyetrackingsoftware in de komende vr-headset van Samsung. Met deze eyetrackingsoftware kan de VR-headset zien waarna de gebruiker kijkt. De nieuwe headset van Samsung heet ExynosVR III.

Samsung heeft nog geen volledig afgeronde versie van de stand-alone VR-headset. Wel is er een prototype die twee wqhd+-schermen kan aansturen op 90fps. Er is ook een mogelijkheid om één 4K-scherm aan te sturen. De headset beschikt verder over een 10nm octa-core processor met vier Mongoose-processorkernen op 2,5GHz, vier lager geklokte A53-processorkernen en een ARM Mali G71MP20.

Het is nog onbekend wanneer Samsung de stand-alone uitvoering van de VR-headset zal introduceren.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.