“Samsung Komt In 2021 Met Grafeenbatterij Voor Smartphones”

accuduur smartphone verlengenVolgens de laatste berichten zal Samsung in 2021 een smartphone introduceren die is uitgerust met een grafeenbatterij. Deze grafeenbatterij is de opvolger van de lithium-ion-batterij en moet zorgen voor een grotere capaciteit die sneller kan worden opgeladen.

Tech-lekker Evan Blass schrijft dat Samsung werkt aan een nieuwe batterijtechnologie die het bedrijf in 2021 wil gebruiken in zijn smartphones. Het vervangen van de lithium-ion-batterij door een grafeenbatterij moet zorgen voor een grotere accucapaciteit. Ook kunnen deze accu’s sneller worden opgeladen en zou de nieuwe technologie goedkoper zijn dan de huidige accu’s. Blass schrijft in zijn Tweet het volgende:

Samsung hoopt minstens één toestel met grafeenbatterij uit te brengen in het volgende jaar of in 2021, dat werd me verteld. Grafeenaccu’s kunnen in minder dan een half uur volledig worden opgeladen en ze komen met grotere capaciteiten en lagere prijzen.

Het is een technische uitdaging om grafeenaccu’s te maken. Meerdere bedrijven zijn al geruime tijd met deze accu’s bezig, maar geen enkel bedrijf heeft tot nu toe een consumentenproduct met een grafeenaccu voor de massaproductie gemaakt. Als Samsung het voor elkaar krijgt om grafeenaccu’s voor de massaproductie te maken zien we over twee jaar misschien eindelijk vooruitgang op het gebied van smartphoneaccu’s.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.