“Google Wil Smartphonetak HTC Overnemen”

HTCGoogle zou met de Taiwanese fabrikant HTC in overleg zijn over een eventuele overname van HTC’s smartphonetak, aldus Chinese media. HTC krijgt het de afgelopen jaren maar niet voor elkaar om succesvol te concurreren met de grotere smartphonefabrikanten.

Ondanks de kwalitatief goede smartphones van HTC, draait de smartphonetak van de fabrikant al een zeer lange tijd verlies. Volgens de geruchten zou HTC de smartphonetak daarom willen verkopen, en Google zou interesse tonen. HTC zou zich meer willen richten op het ontwikkelen van Virtual Reality producten.

Dat HTC de smartphonetak zou willen verkopen is op zich niet zo vreemd, aangezien deze divisie al lange tijd verlies draait. Dat Google de smartphonetak zou willen overnemen is echter minder logisch. Google was in het verleden namelijk ook al eigenaar van de smartphone divisie van Motorola, maar in 2014 verkocht Google de divisie aan Lenovo. Om nu opnieuw een smartphone divisie over te nemen klinkt een beetje raar.

Het is echter wel mogelijk, aangezien Google de smartphone divisie van Motorola voornamelijk overnam vanwege het omvangrijke patent portfolio. Mogelijk wil Google om dezelfde reden de divisie van HTC overnemen. Ook is HTC verantwoordelijk voor de productie van verschillende Pixel en Nexus-smartphones, die onder de merknaam van Google zijn geïntroduceerd. De smartphonetak van HTC werkt dus al nauw samen met Google.

Op dit moment worden alle Pixel en Nexus-toestellen van Google door andere fabrikanten geproduceerd. Mogelijk wil Google de smartphonetak van HTC overnemen om de volledige controle te hebben over de productie van deze toestellen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.