Tegra 3 en Android ICS voor HTC Quattro-tablet

Er zijn weer nieuwe, verse en sappige geruchten omtrent de HTC Quattro-tablet. Het gerucht gaat namelijk dat deze tablet gaat draaien op Nvidia’s Tegra 3-chip in combinatie met Android ICS (Ice Cream Sandwich). De aankondiging zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op het Mobile World Congress.

Pocketnow -die tevens een render van het apparaat publiceerde- wist te melden dat de tablet is voorzien van een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1280×768 pixels. Het ingebouwde werkgeheugen bedraagt 1GB en de opslagcapaciteit van het apparaat is 16GB. Ook is er een 2MP camera aanwezig aan de achterkant en videobellen kan door middel van een 1.3MP camera aan de voorzijde. Verder is het apparaat voorzien van bluetooth 4.0 en de audiotechniek van Beats.

De software van het apparaat is gebaseerd op Android ICS met daaroverheen HTC’s eigen skin. Verder zal HTC verscheidene diensten meeleveren o.a. videoverhuur en gratis opslag bij Dropbox. De scribe-pen, waar HTC de HTC Flyer mee uitrustte zal ook weer ondersteund worden.

De Quattro wordt in 2012 uitgebracht en daarom is het mogelijk voor HTC om de tablet tijdens het Mobile World Congress te presenteren in februari. Hoe betrouwbaar dit gerucht is, is niet duidelijk maar er zijn al eerder berichten rond gegaan dat HTC aan een Tegra 3-tablet werkt.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.