“Android P Introduceert Mogelijkheid Om Smartphone Als Muis Te Gebuiken”

Android-PGoogle zal naar verwachting op 14 maart de nieuwste versie van Android introduceren onder de naam Android P en de afgelopen dagen duiken steeds meer geruchten op over nieuwe functies die Google aan het besturingssysteem heeft toegevoegd. Volgens de laatste berichten maakt Android P het onder andere mogelijk om een smartphone als draadloze muis of toetsenbord te gebruiken.

Gebruikers van het XDA Developers forum melden dat ze in de broncode van Android aanwijzingen hebben gevonden voor een nieuwe functie in Android P. Zo maakt Android P het onder andere mogelijk om een smartphone via Bluetooth te verbinden met een computer of monitor, waarna de smartphone te gebruiken is als draadloze muis of als toetsenbord.

Op dit moment is het al mogelijk om een smartphone te gebruiken als vervanger van de muis en toetsenbord, maar hiervoor is een aparte app nodig en dit gaat via een WiFi-verbinding. De mogelijkheid om dit via Bluetooth te doen is nieuw.

Een aantal andere nieuwe functies die we in Android P verwachten is de ondersteuning voor een scherm met een notch aan de bovenkant en wijzigingen aan het ‘Material Design’. Google zal naar verwachting over een week alle nieuwe functies bekendmaken.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *