Review Plantronics BackBeat GO 3

plantronics-backbeat-go-3-review1Plantronics is een Amerikaans merk dat is gespecialiseerd in het maken van audio apparatuur voor bedrijven en consumenten. Het bedrijf heeft verschillende headsets voor Android-smartphones en daarom bekijken wij vandaag de BackBeat GO 3, de nieuwste aanwinst in de Go-serie. De BackBeat GO 3 komt met een reisetui, waarmee de headset kan worden opgeladen als je de headset niet gebruikt.

Inhoud
plantronics-backbeat-go-3-review2
De luxe doos waarin de BackBeat GO 3 geleverd wordt presenteert de headset op een mooie manier. In de doos vinden we uiteraard de BackBeat GO 3 zelf, een reisetui die de headset twee keer volledig kan opladen, een setje met extra ‘eartips’ in verschillende maten en een gebruikershandleiding.

Vormgeving
De BackBeat GO 3 is een ‘in-ear’ Bluetooth headset met een sportieve uitstraling. In-ear betekent dat de earbuds in het oorkanaal zitten. Met een gewicht van slechts 19 gram zitten de oordopjes comfortabel in het oor en is de BackBeat GO 3 één van de lichtste Bluetooth-headsets die wij op de redactie hebben mogen testen. Om het gewicht zo laag te houden heeft Plantronics gebruik gemaakt van plastic en rubberen onderdelen. Ondanks het lichte ontwerp voelt de headset stevig aan. Een zweetbestendige nano-coating zorgt ervoor dat de headset gedeeltelijk waterdicht is.

plantronics-backbeat-go-3-review3

Op de rechter oordop zit een klein klepje. Onder dit klepje zit een micro-USB aansluiting om de headset mee op te laden. Aan de rechterkant vinden we ook de knoppen om de headset mee te bedienen. Zo zien we een aan/uit-knop, de volume-knoppen en daartussen nog een klein gaatje voor de microfoon.

Ieder oor is anders, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de ideale headset voor iedereen te maken. Fabrikanten voorzien headsets daarom vaak van extra opzetstukjes voor mensen met een grotere of kleinere oorkanaal of oorschelp. In de doos van de BackBeat GO 3 vinden we dan ook drie setjes ‘eartips’, die de headset geschikt maakt voor een klein, gemiddeld en groot oorkanaal. Helaas komt de BackBeat GO 3 niet met extra opzetstukjes voor in de oorschelp.

plantronics-backbeat-go-3-review4

De BackBeat GO 3 is te koop met of zonder reisetui. Op de redactie hebben wij de headset samen met de reisetui mogen testen en wij raden dit aan iedereen aan. Voor de reisetui betaal je een paar tientjes extra, maar het maakt de belevenis een stuk aangenamer. De grijze etui heeft namelijk ruimte voor de BackBeat GO 3 en de extra ‘eartips’, maar is ook voorzien van een ingebouwde accu waarmee je de headset weer tot twee keer volledig kunt opladen. Een klein scherm aan de voorkant van de reisetui geeft aan hoe vol de accu van de reisetui en de BackBeat GO 3 is.

Functies
Accu: Met de BackBeat GO 3 kan je op één acculading zes en half uur luister naar muziek. Het duurt ongeveer twee en half uur om de headset weer volledig op te laden. Hiervoor hoef je de headset echter niet aan de lader in het stopcontact te hangen, maar kan je deze gewoon opbergen in de reisetui. De reisetui kan de BackBeat GO 3 namelijk tot twee keer volledig opladen, wat neerkomt op 13 uur extra luistertijd.

Knoppen: Om te checken hoe vol de accu van de BackBeat GO 3 is druk je op de volumeknop. Dit werkt uiteraard alleen als je niet naar muziek luistert, want dan dienen de knoppen voor het regelen van de volume. Als je naar muziek luistert en de volumeknop meer dan één seconden indrukt ga je naar het volgende (+) of vorige (-) nummer.

De aan/uit-knop heeft ook meerdere functies. Zo kan je met deze knop uiteraard de headset aan en uit zetten, maar gebruik je deze knop ook om muziek te pauzeren, om een inkomend gesprek te beantwoorden en om te ‘pairen’ met een apparaat.

backbeat-go-3-companion-app

App: Plantronics heeft speciaal voor de BackBeat GO 3 een app in de Play Store geplaatst, waarmee je onder andere de verbonden apparaten kunt beheren. Ook is de app voorzien van een handleiding en is het mogelijk om de taal van de headset aan te passen, die standaard op Engels staat ingesteld.

Kwaliteit
De geluidskwaliteit is waar het bij een headset uiteindelijk allemaal om draait. Dit is bij de BackBeat GO 3 in ieder geval dik in orde. Zowel de hoge als de lage tonen zijn duidelijk hoorbaar en de Bass is sterk genoeg om te kunnen genieten van de moderne muziek. Als je de juiste eartips gebruikt is de BackBeat GO 3 prima te gebruiken in luidruchtige omgevingen, omdat de omgevingsgeluiden worden geblokkeerd.

De headset weegt slechts 19 gram, maar voelt toch erg stevig aan. De zweetbestendige coating is erg handig voor mensen die graag naar muziek luisteren tijdens het hardlopen of in de sportschool. Ook zal een klein regenbuitje op de fiets geen probleem moeten zijn.

Het is belangrijk dat een headset snel verbinding maakt met je apparaten. Bij de BackBeat GO 3 is dat dankzij Bluetooth 3.0-ondersteuning het geval. Het paren met een nieuwe smartphone duurt slechts enkele seconden en het opnieuw verbinden met bekende apparaten gebeurt vrijwel meteen.

Het is interessant dat je met de bijbehorende BackBeat GO 3 Companion app de taal van de BackBeat GO 3 kunt aanpassen. Standaard staat de taal ingesteld op Engels, maar Duits, Spaans, Frans, Japans, Chinees en Zweeds zijn ook beschikbaar. Helaas ontbreekt de Nederlandse taal, maar wie weet voegt Plantronics via een toekomstige update nog meer talen toe.

plantronics-backbeat-go-3-review5

Wat de BackBeat GO 3 voor mij persoonlijk interessant maakt is de reisetui. Ik heb de afgelopen jaren namelijk enorm veel Bluetooth-headsets mogen testen, maar deze kwamen nooit met een eigen “charging-case”. Voor mij is dit een grote plus, aangezien ik veel onderweg ben en niet altijd tijd heb om de headset aan de lader te hangen. Doordat ik de BackBeat GO 3 nu gewoon in de reisetui kan opbergen in mijn rugzak, zal de accu vrijwel nooit opraken voordat ik weer toegang heb tot een stopcontact. De reisetui bestaat grotendeels uit een stevige stof en heeft extra opbergruimte voor een USB-kabel of de eartips. De ingebouwde microUSB-poort is goed weggewerkt en het kleine “display” wordt beschermt door een plastic rand.

Conclusie (voordelen/nadelen)

De prijs/kwaliteitsverhouding vinden wij dik in orde. De BackBeat GO 3 krijgt zonder reisetui namelijk een adviesprijs mee van 100 dollar. In combinatie met een reisetui betaal je ongeveer 130 dollar. Bij sommige winkels wordt de headset zelfs al voor minder aangeboden. Voor een headset met goede kwaliteit geluid, een strakke uitstraling en een accuduur van negentien en een half uur in combinatie met de reisetui, vinden wij een dikke 100 euro zeker niet te veel geld.

plantronics-backbeat-go-3-review6

De BackBeat GO 3 is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een draadloze headset met prima geluid en een adviesprijs van rond de 100 euro. Er zijn wel betere headsets op de markt, maar deze kosten meer en komen niet met een eigen reisetui. Voor 100 euro haal je met de BackBeat GO 3 naar onze mening één van de betere headsets in huis. Bovendien is de headset makkelijk te bedienen en ontvangen klanten 2 jaar lang garantie van Plantronics.

voordelen:
– licht en modern ontwerp
– geluidskwaliteit dik in orde
– meegeleverde reisetui voor 13 uur extra luisterplezier
– zweetbestendig

nadelen:
– geen extra opzetstukjes voor in de oorschelp

De headset is verkrijgbaar in de kleuren zwart/blauw en koper/grijs.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.