Review: Jabra Halo 2 Bluetooth headset

Wij hebben al eerder een product van MobielBereikbaar.nl mogen ontvangen voor een review. Omdat die ter goede aarde is gevallen mochten we nu een review over de Jabra Halo 2 schrijven.

Minimalistisch stijlvol, dat is de Jabra Halo 2. De smalle band rust op je hoofd met speakers als uiteinden. Hoe dit werkt en of het werkt, lees je nu.

Doos uit
en connecten maar, de Jabra is meteen gebruiksklaar. Je hoeft slechts de knop op de rechterspeaker 5 seconden in te drukken om de Jabra herkenbaar te maken voor je toestel. Na het pairen en connecten kan je al muziek afspelen middels Bluetooth.

Naast de Halo 2 zitten er ook voldoende kabels en extensies in de doos, denk hierbij aan micro USB kabels, een oplader en een 3.5mm adapter. De USB kabels dienen voor het bedraad luisteren naar muziek (handig voor Bluetooth-loze muziekspelers), opladen en verbinden met je computer.

Prima levering, nietwaar?

Bediening
De Halo 2 beschikt over 2 led-aanduidingen, één voor een lege accu-indicatie en één om te laten zien dat de Bluetooth connectie aan het zoeken is. Deze leds zitten aan de binnenkant en storen het fraaie uiterlijk dus niet. Op de buitenkant van de rechterspeaker zitten de enige bedieningsknoppen; een grote drukknop voor het pauzeren van muziek en om het verbinden met Bluetooth te beginnen.

Naast de drukknop zit een fraai stukje designtechniek. Het enige zichtbare van de techniek is een streep, een plus en minus. De streep staat voor een onderhuidse slider. Deze dient uiteraard voor het regelen van het volume. Het leuke van deze slider is dat er geen fysieke knop of schuiver is. Je aait als het ware over de speaker en hoort het volume toenemen, het geeft het geheel een futuristisch tintje.

Verder zit er aan de bijgeleverde draad nog een standaard pauze/gesprek knop die iedereen wel kent van normale Bluetooth headsets.

Het geluid
Een kleine weergave hoe men reageerde op de Jabra.
1) In de verpakking: De geluidskwaliteit kan niet goed zijn.
2) Uit de verpakking: Het voelt te slap om mooi geluid te kunnen produceren.
3) Op een hoofd: Wow, dit is goed.

Deze weergave geldt voor de 5 personen aan wie ik de Jabra liet zien en allen waren dus aangenaam verrast door de kwaliteit. Er zit een mooi, vol geluid in de Jabra. Veelal klinken koptelefoons met platte speakers die op – dus niet om – het oor rusten niet zo goed. Toch presteert de Halo 2 het om voldoende druk op je oren uit te oefenen voor een goede geluidservaring, één die de duurdere oordopjes van andere merken kan evenaren.

Uiteraard kan de muziek wat kraken door de Bluetooth-verbinding, maar dit gebeurt alleen wanneer het toestel teveel te doen heeft of 10 meter verder op ligt.

Bouwkwaliteit
Prima, zeker niet perfect. De Halo 2 kan opgevouwen worden en beschikt daardoor over twee scharnieren. Deze scharnieren kunnen wat losjes gaan zitten door overmatig gebruik. Naast de scharnieren is de Jabra Halo 2 uiteraard ook verstelbaar door twee schuifbare verlengstukken, ingeschoven zijn deze fraai verwerkt in het design, uitgeschoven zie je helaas wel oneffenheden.

    

Ook is het dragen onder het lopen en headbangen wat lastiger omdat de Halo 2 (ook perfect afgesteld) niet strak om het hoofd blijft zitten. Hier kan Jabra nog wat opsteken voor de Halo 3.

Conclusie
Een verrassend goede Bluetooth headset die prachtig ontworpen is, helaas is de praktische kant niet up-to-par met het design en verliest Jabra wat respect van mij. Al met al blijft de Halo 2 een geschikte kandidaat voor mensen die een duurdere Bluetooth headset zoeken.

Voordelen
– Ontwerp
– Geluidskwaliteit
– Gebruikersgemak

Nadelen
– Bouwkwaliteit

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.